Atenție, pescari! Începe perioada de prohibiție. Precizările jandarmilor harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 9 aprilie – 7 iunie, pescuitul este interzis în toate habitatele piscicole naturale. Pe durata prohibiției, pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe apele și bălțile de pescuit concesionate.

„Prin Ordinul nr. 57/675/2022, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2022, a fost stabilită perioada de prohibiție generală.
Astfel, au fost instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii, în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie -7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie -7 iunie inclusiv, cu unele excepții.
Nerespectarea prevederilor ordinului menționat se sancționează potrivit dispozițiilor O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, cu modificările și completările ulterioare.”,  a  precizat IJJ Harghita.

Și chiar dacă în general, pasionații pescuitul sportiv au înțeles anul trecut să respecte perioadele de prohibiție, locurile unde este permis acesta, dar și obligația de a avea un permis valabil de pescuit, totuși, jandarmii harghiteni au fost nevoiți să aplice un număr de 36 de avertismente și o amendă în valoare de 4000 lei la actul normativ amintit mai sus.

Pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 de lei la 1.000 de lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy