Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Atenționare Cod Galben în Harghita. Meteorologii anunță ploi, ninsori și viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de ploi, ninsori și viscol, valabilă și pentru Harghita (zona Nord-Est a județului), până sâmbătă.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 24 februarie, ora 20:00 – 27 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde aproape toată țara. Vor fi ploi, iar mai ales la altitudini de peste 1500 m lapovițe și ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 februarie) se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord și centru, precum și în zonele montane unde se va depune strat consistent de zăpadă. Pe toată perioada se vor acumula peste 60…80 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol; tot atunci vor fi intensificări local și în restul țării, în general de 50…60 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 24 februarie, ora 20:00 – 25 februarie, ora 16:00
Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, ninsori și viscol la altitudini de peste 1700 m
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1500 m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp, iar izolat vor depăși 50…60 l/mp.
La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.