Időjárás: a meteorológusok esőre, havazásra és hóviharra figyelmeztetnek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Február 24-én 20:00 óra és 27-én 12:00 óra között jelentős mennyiségű eső, havazás és a szél felerősödése várható.

Az említett intervallumban a nyugati vidékek felől fokozatosan bővül a csapadékterület, és szinte az egész országot lefedi. Eső, főként 1500 m feletti magasságban ónos eső, havazás, de szombatról vasárnapra virradó éjszaka (február 25/26) nyugaton, északon és a központi régióban hó fog esni, valamint a hegyvidéki területeken is, ahol egyenletes hóréteg rakódik le. A teljes időszak alatt több mint 60…80 l/nm csapadék halmozódik fel, főként a Nyugati-Kárpátok térségében és a Keleti-Kárpátok északi részén, illetve a Déli-Kárpátok nyugati részén. A gerinceken átmenetileg megélénkül a szél, szombaton egész nap nagyobb sebességgel fúj, amikor a széllökések meghaladják a 70…80 km/h-t és hóvihar is kialakul; az ország többi részén is felerősödik a szél, általában 50…60 km/h sebességgel fúj.

Sárga kód: február 24-én 20:00 óra és 25-én 16:00 óra között a Körösök vidékén, Bánságban, Máramarosban és Erdély északi részén, a Nyugati Kárpátok térségében, a Déli Kárpátok nyugati részén és a Keleti Kárpátok  északi részén eső várható, a csapadék mennyisége meghaladja a 25-40, elszigetelten az 50-60 l/nm-t.

1700 méter feletti magasságban havazás várható, a szél tartósan felerősödik, a 90…100 km/h feletti széllökések mellett hóvihar is lesz.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy