Au început controalele la centrele rezidenţiale şi casele de tip familial din Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Începând din data de 10.07.2023 și până luni 17.07.2023 în județul Harghita  sunt demarate controale la toate centrele rezidențiale destinate  persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dezabilități și cele destinate copiilor care funcționează pe raza județului Harghita.

„Acestea sunt efectuate de echipe mixte, având în componență reprezentanți ai Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.”, informează Instituția Prefectului – Județul Harghita

Potrivit sursei  citate, rezultatele acțiunilor de control vor fi transmise printr-o notă de constatare, asumată de către fiecare reprezentat al instituțiilor pe fiecare entitate verificată (se vor atașa și procesele verbale de constatare cu măsurile și termenele de conformare, unde situaţia o impune).

La finalizarea controalelor la toate centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dezabilități și cele destinate copiilor care funcționează pe raza județului Harghita, instituțiile desemnate prin ordin vor întocmi un raport final care cuprinde constatările, respectiv măsurile și termenele de conformare impuse entităților verificate, care va vi înaintat Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru încadrare în termene și pentru eficiența activității, prefectul a dispus prin ordin constituirea echipelor mixte care vor verifica la fața locului condițiile de funcționare ale centrelor rezidențiale.

La instituțiile de autorizare sunt înregistrate 12 centre rezidențiale pentru persoane vârstnice și pentru persoane adulte cu dezabilități.

Instituția Prefectului – Județul Harghita  mai informează că s-a solicitat echipelor de control rigoare și eficiență, pentru a avea în cel mai scurt timp o imagine reală a situației centrelor rezidențiale din județ.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy