Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Autobuze noi pentru transportul public din Miercurea-Ciuc, până la sfârșitul anului viitor

În cadrul proiectului bazat pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă,  Bors Béla, viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, și Gabriel Stanciu, administratorul  Dutch Truck Services, câștigătorul procedurii de achiziție publică, au semnat un contract care prevede achiziția a douăzeci și trei de autobuze ecologice pe bază de GNC.

În cadrul conferinței de presă privind achiziția autobuzelor, primarul Korodi Attila a subliniat că autospecialele care vor fi cumpărate de municipalitate sunt adaptate la condițiile locale.  Vehiculele au o lungime de 8-8,5 m și o lățime de aproape 2,5 m, au minim 35 de locuri în picioare și pe scaune și au podele joase, astfel încât persoanele în scaun cu rotile să le poată folosi fără niciun fel de impediment. Potrivit primarului, noile autobuze vor îmbunătăți transportul public în oraș: mai multe autobuze vor circula pe mai multe rute, cu frecvențe mai mari, ceea ce va face serviciul mai atractiv.

Vehiculele IVECO vor fi livrate în etape: primele cinci vor fi livrate în termen de șase luni de la data ordinului de începere. Cu toate acestea, primirea autobuzelor va fi condiționată de finalizarea depozitului de vehicule, inclusiv a stației de alimentare. Pentru acest proiect, procedura de achiziție publică pentru proiectarea tehnică este în curs de desfășurare. Prin urmare, se așteaptă ca întreaga flotă să ajungă în orașul nostru până la sfârșitul anului 2023.

Potrivit lui Gabriel Stanciu, administratorul Dutch Truck Services, semnarea acestui contract reprezintă un pas important către transportul de zero emisie.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea-CiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.