Új autóbuszok a csíkszeredai tömegközlekedés számára, jövő év végéig

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Fenntartható Városi Mobilitási Tervre épülő projekt részeként Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere és Gabriel Stanciu, a közbeszerzési eljárás nyertese, a Dutch Truck Services ügyintézője huszonhárom, sűrített gázzal működő autóbusz vásárlásáról írt alá szerződést.

A buszvásárlásról tartott sajtótájékoztatón Korodi Attila polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat által megvásárolt speciális járművek a helyi viszonyokhoz igazodnak. A járművek 8-8,5 m hosszúak és közel 2,5 m szélesek, minimum 35 ülőhelyesek és alacsony padlójúak, így a kerekesszékesek is akadálytalanul használhatják őket. A polgármester szerint az új autóbuszok javítják a város tömegközlekedését: több útvonalon, magasabb járatsűrűséggel több busz közlekedik majd, ami vonzóbbá teszi a szolgáltatást.

Az eszközvásárlásról tartott sajtótájékoztató keretében Korodi Attila polgármester rámutatott, hogy a város által vásárolt speciális autóbuszok a helyi adottságokhoz igazodnak: 8–8,5 m hosszú, közel 2,5 m széles járművek legkevesebb 35 álló- és ülőhelyet biztosítanak, alacsony padlósak, így a kerekesszékkel közlekedők is akadály nélkül használhatják. A polgármester szerint a új buszok beszerzésével fokozottan javul a városban a tömegközlekedés: több autóbusz közlekedik majd több vonalon, nagyobb járatsűrűséggel, vonzóbbá téve ezáltal a szolgáltatást.

Az IVECO járművek leszállítása szakaszosan történik majd: az első öt darab a kezdési parancs kiadását követő hat hónapon belül történik. A buszok fogadásának előfeltétele azonban, hogy elkészüljön a járművek telephelye, töltőállomással együtt. Ezen beruházás esetében a kivitelezési terv közbeszerzési eljárása zajlik. A teljes flotta előreláthatóan a 2023-as év végére érkezik városunkba.

Gabriel Stanciu, a Dutch Truck Services ügyvezetője szerint a szerződés aláírása fontos lépésnek számít a nulla kibocsátású közlekedés irányába.

  • Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által közölt információ

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy