Autoritățile din Harghita pun umărul la includerea unui aeroport în Master Planul de Transport

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Autoritățile locale și județene din Harghita acordă sprijin autorităților din județul Brașov pentru materializarea inițiativei de a include Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav în Master Planul Naţional de Transport.

Includerea în Master Planul de Transport ar aduce Aeroportului din Braşov şanse în plus pentru accesarea de fonduri europene destinate construirii Aeroportului, spun reprezentanţii Aeroportului.

Valoarea investiţiei totale în aeroportul din Braşov se ridică la 57,505 milioane de euro (TVA inclus).

Până în prezent a fost construită o pistă şi un gard în jurul terenului.

„Nu poţi să faci infrastructură de apă-canal într-o regiune, dacă nu te conectezi la nişte staţii de epurare, care să preia tot ceea ce are legătură cu acest domeniu. Nu poţi să faci o autostradă de un kilometru, doi sau cinci, dacă nu eşti conectat la o reţea de autostrăzi naţională şi europeană. Şi un aeroport este tot un domeniu de infrastructură-mobilitate-accesibibilitate. Nu poţi să exişti ca infrastructură dacă nu eşti conectat într-un plan, într-o strategie. Demersul pe care l-am făcut la ADR 7 Centru în ultima şedinţă exact în asta constă. L-am adus, din plan judeţean, în plan regional şi acum acest organism împreună cu autorităţile locale şi judeţene şi factorii politici la nivel de judeţ Braşov, Covasna şi Harghita să ne ducem mai departe şi să ajungem într-un master plan naţional“, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

Aeroportul Internațional Brașov se află în construcție la Ghimbav, la o distanță de 12 km de Brașov. Proiectul și planul au costat aproximativ 70 de milioane de euro. Brașovul va fi al 16-lea oraș din România care are aeroport.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy