Hargita megye támogatja a brassói repülőtér Országos Közúti Közlekedési Tervbe történő beillesztését

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Hargita megye helyi és megyei hatóságai támogatják a brassói megyei hatóságokat a Brassó- Vidombák nemzetközi repülőtér Országos Közúti Közlekedési Tervbe történő beillesztésére irányuló kezdeményezés megvalósításában.

A közlekedési tervbe történő bevonás növelné a brassói repülőtér további esélyeit, hogy hozzáférjenek a repülőtér építéséhez szükséges európai alapokhoz, mondják a repülőtér képviselői.

A repülőtér megépítésének összköltsége 57.505 millió euró, áfával együtt.

Jelen pillanatig egy kifutópálya és a területet körülvevő kerítés épült meg.

„Nem lehet vízhálózati és csatorna infrastruktúrát létrehozni egy régióban, hacsak az nem csatlakozik olyan szennyvíztisztító telepekhez, amelyek átvesznek minden odatartozó területet. Egy, kettő vagy öt kilométer autópályát sem lehet megépíteni, ha az nem csatlakozik egy országos, illetve egy európai autópálya-hálózathoz. Egy repülőtér is egy infrastruktúra a mobilitás- hozzáférhetőség területén. Nem létezhet infrastruktúra egy tervhez, egy stratégiához való kapcsolódás nélkül. A legutóbbi ADR 7 Központ ülése során éppen ezirányban történtek lépések. A megyei tervből regionális szintre emeltem a repülőtér megépítésének tervét. Most ez a testület a helyi és megyei hatóságokkal, illetve Brassó, Kovászna és Hargita megyei politikai tényezőkkel együtt halad egy országos tervbe való beilleszkedés irányába”, nyilatkozta George Scripcaru, Brassó polgármestere.

A Brassó melletti Vidombákon, Brassótól 12 km-re épül a Brassó Nemzetközi Repülőtér. Az építkezési tervek 70 millió euróba kerültek. Brassó lesz az ország repülőtérrel rendelkező 16. városa.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy