Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Autoritățile publice din Miercurea Ciuc continuă să ignore populația vorbitoare de limba română

De-a lungul timpului am atras atenția de mai multe ori despre faptul că autoritățile publice din Miercurea Ciuc continuă să ignore populația vorbitoare de limba română din oraș, însă constatăm cu regret că problema persista.

Ne referim acum la organizarea unui important târg de carte care va avea loc în perioada 11-14 mai, la Miercurea Ciuc, în sala sporturilor din localitate. Din ce am văzut în filmulețul de prezentare, la târg vor participa 40 de edituri maghiare și vor fi organizate 50 de evenimente culturale, ce par, de asemenea, disponibile doar în limba maghiară.
Înțelegem specificul zonei, susținem multilingvismul în toate domeniile, însă credem că și comunitatea română din zonă trebuie respectată.

E timpul ca lucrurile să se schimbe din punctul acesta de vedere și organizatorii să înțeleagă că în oraș trăiesc și români care ar trebui să poată participa la astfel de evenimente, chiar dacă nu sunt cunoscători ai limbii maghiare.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.