Avansări în grad la termen în Jandarmeria Harghita și primirea oficială a noilor colegi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Începând cu data de 01 august a.c, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, respectiv al inspectorului general al Jandarmeriei Române, un număr de 5 ofiţeri şi 27 subofiţeri din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita au fost înaintaţi, la termen, în gradul următor. De asemenea în unitate au sosit direct de pe băncile școlilor 3 ofițeri și 10 subofițeri.

DSC_0119

Ceremonialul militar de avansare în grad și de primire a noilor colegi a avut loc în Aula Mare a Casei Corpului Didactic din Municipiul Miercurea Ciuc și s-a desfășurat în conformitate cu regulamentele militare, prezentarea onorului și raportului, precum și cu citirea ordinului ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în grad a celor 5 ofițeri şi a ordinului inspectorului general al Jandarmeriei Române pentru înaintarea în grad a 27 subofiţeri, după care, în prezenţa colegilor, s-a trecut la înmânarea noilor grade.

Tot cu această ocazie au fost prezentați și cei 2 ofițeri proveniți din Academia de Poliție „A.I. Cuza” București și cei10 subofițeri proveniți din Școala Militară de subofițeri de jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

Cu această ocazie domnul locotenent-colonel Iamandi Dan, inspectorul șef al I.J.J. Harghita le-a urat tinerilor colegi „ bun venit și mult succes în activitate”.

În conformitate cu Legea nr. 80/1995, privind statutul cadrelor militare înaintarea în grad a cadrelor militare se poate face la termen, înainte de termen sau în mod excepțional. Înaintarea în grad a ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor în activitate se face în ordinea ierarhică a gradelor, pe baza competenței profesionale și conduitei morale.

 

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy