Sorban következő rangra való emelésben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Augusztus elsejei hatállyal, a belügyminiszter valamint a Román Csendőr- felügyelőség rendelete értelmében 5 tiszt és 27 altiszt részesült a sorban következő rangra való emelésben a Hargita Megyei Csendőrségen, míg 3 tiszt és 10 altiszt érkezett egyenesen az iskolapadból.

Az előléptetési- és az új kollégák üdvözlési ünnepségére a Csíkszeredai Pedagógusok Házának Nagy Aulájában került sor a katonai előírásoknak megfelelően, tisztelgéssel és jelentéssel, valamint a belügyminiszter rendeletének felolvasásával, ami után sor került az új rangok átadására.

Ezután sor került a fővárosi „A.I. Cuza” két tisztjének és a Falticeni- i „Petru Rares” csendőrképző 10 altisztjének bemutatására, akiket Iamandi Dan főfelügyelő üdvözölt.

A 80/1995-ös, katonai személyzet jogállásáról szóló törvény értelmében az előléptetés megtörténhet határidőben, a tervezett időpont előtt, illetve kivételes esetekben. A rangbeli előléptetés az aktív tisztek, tiszthelyettesek esetében hierarchikus sorrendben történik, a szakmai alkalmasság és erkölcsi magatartás alapján.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy