Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Avertizare hidrologică: Cod portocaliu în Harghita

Foto cu caracter ilustrativ

Județele Harghita și Brașov sunt vizate de o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate.

Din această seară de la ora 19:20 și până pe 10 iunie ora 02:00 avem parte de un COD PORTOCALIU pe râurile mici din bazinele hidrografice Homorodul Mic și Homorodul Mare.

Specialiștii avertizează că vor avea loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Homorodul Mic și Homorodul Mare, județele Harghita și Brașov.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele superioare ale râurilor Homorodul Mare și Homorodul Mic.

Subsolurile a trei case de locuit și a unui bloc de locuințe au fost deja inundate, în orașul Vlăhița. La fața locului se află SVSU Vlăhița, iar de la Detașamentul Odorheiu Secuiesc se deplasează un echipaj de pompieri, cu o autospecială complexă de primă intervenție, transmitea purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu la ora 19:02.

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *