Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

OFICIAL: Despre starea de alertă – Declarația președintelui Iohannis

Iată ce declarat șeful statului, Klaus Iohannis, cu privire la starea de alertă:

Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internați în spitale, faptul că și ultimul week-end de relaxare totuși s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fin în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă.

Sigur, vor fi mai puține restricții propuse, va fi un pic mai simplu dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă. Gândiți-vă că sunt măsuri care trebuiesc continuate cu caracter aproape permanent: distanțarea, portul măștii în interior – extrem de important – măsurile de igienă, evitarea aglomerărilo mari. Aceste lucruri trebuie să înțelegem că vor rămâne în continuare.

Evident, Guvernul va dezbate în ședință de guvern această chestiune, dar, repet: măsurile restrictive propuse pentru continuarea stării de alertă vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare.

Și, în final, mă adresez parlamentarilor, Parlamentului, care trebuie să ia în dezbatere această prelungire a stării de alertă. Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient – și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei.

Întreaga declarație, aici.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *