Avertizări din partea premierului Mihai Tudose în privința rezoluției semnată luni, de partidele maghiare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Insistențele partidelor maghiare care cer în mod oficial autonomia aşa-zisului ţinut secuiesc, l-au făcut pe Mihai Tudose să ia atitudine. Într-o emisiune de știri realizată de Realitatea TV, premierul a declarat că nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui.

mihai-tudose-premierÎntrebat despre cum i se par demersul liderilor maghiari și cerintețele acestora, Tudose a răspuns că autonomia unei părți din România nici nu poate discutată.

În calitate de român şi de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei părţi a României. Este o încălcare a Constituţiei acestei ţări, care garantează, încă de la primul alineat, unitatea şi indivizibilitatea statului român. Discuţiile despre autonomia Ţinutului Secuiesc sunt în afara legii şi nu merită luate în seamă. Toate aceste discuţii reprezintă doar o încercare de destabilizare a unităţii României în anul Centenarului”.

Declarația premierului în legătură cu arborarea steagurilor secuiești pe instituțiile statului din Harghita, Covasna și Mureș, a fost destul de tranșantă: Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui.

A doua zi, preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint nu s-a putut abține să nu comenteze și a catalogat declarațiile prim ministrului Mihai Tudose, ca fiind profund iresponsabile, nedemne pentru poziţia sa.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy