(Miercurea-Ciuc) Au fost stabilite taxele și impozitele pentru anul 2025

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local Miercurea Ciuc s-a modificat regulamentul sistemului de parcări, acordându-se gratuitate Crucii Roșii și organizațiilor de utilitate publică din Miercurea-Ciuc. În același timp s-a demarat procesul privind reabilitarea termică a trei blocuri de locuințe și s-a decis ajustarea impozitului inflației conform cerințelor legale.

În cadrul ședinței lunare a Consiliului Local al municipiului Miercurea-Ciuc, pe lângă numeroase formalități, s-au stabilit și taxele și impozitele pentru anul 2025. Legea prevede că impozitele locale pentru anul următor trebuie majorate cu procentul inflației din anul precedent. Astfel trebuie să ne așteptăm la o creștere de 10,4% pentru anul viitor.

Consiliul a luat decizii și în legătură cu unele investiții: au fost acceptate documentațiile preliminare pentru reabilitarea termică a blocurilor de pe strada Gál Sándor nr. 2-4 și de pe Aleea Avântului nr. 2 și 4. Costul estimat al primei investiții este de 2,36 milioane de lei, iar al celorlalte două este de 7,41 milioane de lei, necesitând o perioadă de execuție de 8 luni. Urmează etapa de proiectare tehnică, după care execuția.

Realizarea Centrului de colectare a deșeurilor prin aport voluntar a intrat și ea într-o nouă etapă, odată cu aprobarea DALI-ului, cu o valoare estimată la 6,3 milioane de lei.

Regulamentul de parcare a fost, de asemenea, modificat. Ca principal beneficiu, s-a aprobat ca Crucea Roșie Harghita și organizațiile de utilitate publică din Miercurea-Ciuc să poată înregistra gratuit maximum trei mașini de serviciu pentru parcare.

În cadrul ședinței a fost inclusă în buget și o finanțare nerambursabilă de 500 de mii de lei din partea Consiliului Județean Harghita pentru cofinanțarea construirii garajului de pompieri din Harghita-Băi.

  • informații furnizate Biroul de presă al Primăriei Miercurea-Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy