Bacalaureat 2024/Prezența elevilor din Harghita la proba de Limba și literatură română

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024. Absolvenții de liceu au susținut luni, 1 iulie, examenul la Limba și literatura română.

Din totalul de 2.224 de absolvenți înscriși în Harghita la prima probă scrisă de la Bacalaureat 2024, au absentat 35.

Totodată, pentru 21 de elevi, au fost aprobate solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale, conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor.

În județul Harghita, examenul este organizat în șase centre : două la Miercurea-Ciuc, două la Odorheiu Secuiesc și câte unul la Topliţa și Gheorgheni, plus o subcomisie în Cristuru Secuiesc.

Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie).

Joi, 4 iulie, va fi proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie). Ultima probă scrisă, cea la Limba si literatura maternă, se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy