Érettségi vizsga 2024/ A Hargita megyei diákok jelenléte a román nyelv és irodalom vizsgán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Megkezdődtek a 2024-es érettségi írásbeli vizsgái. Az érettségizők július 1-jén, hétfőn román nyelv és irodalomból vizsgáztak.

A 2024-es érettségi első írásbeli vizsgájára a Hargita megyében beiratkozott 2224 végzős közül 35-en hiányoztak.

Ugyanakkor 21 diák esetében hagyták jóvá a vizsgára való jelentkezési kérelmet, hogy az esélyegyenlőség biztosítására vonatkozó eljárásnak megfelelően különleges feltételek mellett tehessék le a vizsgát.

Hargita megyében hat központban szervezik meg az érettségi vizsgát: Csíkszeredában (2), Székelyudvarhelyen (2), Maroshévízen és Gyergyószentmiklóson (1-1), valamint egy albizottság Székelykeresztúron.

Július 2-án, kedden kerül sor a profilnak megfelelő kötelező tantárgy vizsgára (profiltól függően: matematika és történelem).

Július 4-én, csütörtökön a profilnak megfelelő választott tantárgyak vizsgája lesz (10 tantárgy közül lehet választani, a profiltól és szakiránytól függően: biológia, kémia, fizika, közgazdaságtan, filozófia, földrajz, informatika, logika, érvelés és kommunikáció, szociológia és pszichológia).

Az előzetes eredményeket (a vizsgaközpontokban és online) július 8-án (12:00 óráig) teszik közzé. Fellebbezéseket ugyanazon a napon, 12:00-18:00 között lehet benyújtani/elküldeni, akár elektronikus úton is.

A végleges eredményeket július 12-én teszik közzé (a vizsgaközpontokban és online).

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy