Bani europeni pentru reabilitarea a două drumuri județene

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de 23 noiembrie, la sediul Consiliului Județean Harghita s-au semnat două contracte de finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) a lucrărilor de reabilitare a drumului județean 123 E, pe porțiunea dintre localitățile Miercurea Ciuc și Păuleni Ciuc, drumul județean 126 pe porțiunea Voșlăbeni și Suseni.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a declarat că se depun eforturi continue de atragere a banilor europeni în județ, deoarece se pare că pe parcursul anilor, Bucureștiul a uitat de această regiune, în ceea ce privește investițiile în infrastructură.

„Suntem județul din centrul teritoriului României și aici drumurile județene au fost lăsate să ajungă într-o stare proastă. Avem sute de kilometri de drum județean neasfaltat. Dacă vom reuși, prin colaborare cu județele din Bucovina, cu județele Brașov și Covasna să asfaltăm drumurile de legătură, consider că s-ar contribui semnificativ la relansarea turismul; am putea oferi soluții astfel ca Bucureștiul să fie mai aproape de nordul țării, ca vestul, Moldova să fie mai aproape de Uniunea Europeană. Prin realizarea acestor investiții la drumurile județene nu vom dezvolta doar județul, ci vom contribui la dezvoltarea întregii țări. Împreună cu echipa din cadrul consiliului județean am reușit aproape imposibilul: banii necheltuiți de guvern, bani europeni, vor fi cheltuiți de către județul Harghita. Noi am avut încredere, am făcut proiecte, am organizat licitații și am construit drumuri, iar cheltuielile pentru aceste investiții vor fi decontate în următoarele treizeci de zile”, a conchis președintele consiliului județean.

Simion Crețu director general ADR Centru, a declar că: „Aceste proiecte contribuie la creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea rețelei naționale de drumuri, zonele rurale vizate fiind reprezentate de comunele Voșlăbeni și Suseni și satele Păuleni Ciuc, Șoimeni și Delnița, aparținând comunei Păuleni Ciuc. Drumuri mai bune, realizate prin fonduri europene reprezintă rezolvarea unei probleme importante pentru administrați publică locală, care încearcă, prin diverse proiecte să îmbunătățească condițiile de viață ale celor aproape 4 000 de localnici ce trăiesc în comunele de pe traseul acestor artere, să reducă cheltuieli care apar în bugetul local. Iar aceste drumuri care se vor finaliza prin contractele de azi se adaugă proiectului de reabilitarea a DJ 131 – DJ 133 pentru care am semnat contractul de finanțare, în luna martie a acestui an”.

Barti Tihamér, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, responsabil pentru proiectele europene a mai adăugat că ambele drumuri sunt foarte importante atât pentru localnici, cât și pentru întregul județ. Acesta a mai spus că din sumele avute la dispoziție este posibilă continuarea investițiilor infrastructurale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy