Sistemul județean de protecție a copilului din Harghita vizat de rectificarea bugetară de la CJ

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Printre punctele de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Harghita care a avut loc vineri, 23 noiembrie a figurat și hotărârea care are menirea de contribui la dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, astfel ca acesta să devină o unitate medicală de rang regional. Cei prezenți au aprobat cu unanimitate de voturi planul tehnic care are în vedere extinderea corpului C al clădiri și reabilitarea a două etaje de la spitalul județean de urgență.

În debutul ședinței, după ce Kolcsár András a renunțat la mandatul său de consilier județean, a fost investită în funcție Sándor Krisztina, care după depunerea jurământului s-a alăturat comisiei de specialitate pentru turism din cadrul consiliului județean.

Mulțumită activității parlamentarilor UDMR s-a reușit obținerea de fonduri necesare pentru susținerea activității Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita. Astfel, consilierii județeni au votat hotărârea care are în vedere rectificarea bugetară a instituției.

„Mă bucură faptul că am reușit să respectăm cele asumate în ceea ce privește sprijinirea direcției de protecție a copilului: nu a fost destituit personal din cadrul direcției, s-au plătit salariile, mai mult – deși nu este obligatoriu – se asigură tichetele de vacanță pentru angajații direcției”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Elekes Zoltán, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita a prezentat strategia județeană de asistență social aflată în dezbatere publică. Pentru elaborarea acesteia au fost consultate administrațiile publice și organizațiile civile, s-au organizat cinci întâlniri în acest sens, respectiv s-au colectat date și prin intermediul chestionarelor.

Președintele  consiliului județean a afirmat că este importantă recunoașterea meritelor acelor elevi care participă la concursurile naționale. Astfel, s-a votat hotărârea care are în vedere finanțarea concursurilor naționale și olimpiadelor, pentru anul 2018. S-a votat și darea în folosință a imobilului aflat în strada Constructorilor 1/1 din Odorheiu-Secuiesc, școlii populare de arte din Miercurea Ciuc, care va folosi spațiul pentru organizarea activităților educaționale. Cheia imobilului a fost predată în mod simbolic de către Borboly Csaba lui Sándor Árpád, managerul școlii populare.

Borboly Csaba a adus la cunoștința consilierilor județeni faptul că pe pagina de web destinată investițiilor pot fi urmărite toate stadiile de implementare a acestora și a adăugat că în momentul de față sunt în curs de derulare, în județul Harghita, 105 investiții.

La punctul Diverse, președintele consiliului județean și consilierii județeni au prezentat vizitele de studiu și dezbaterile la care au participat în ultima perioadă. Consilierul județean, Kántor Boglárka a anunțat că în spiritul anului tineretului renunță la indemnizația lunară pentru a o oferi Consiliului teritorial al tinerilor din Gheorgheni, în vederea sprijinirii tinerilor aflați în situații defavorizate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy