Bărbat atacat de urs pe un deal, la limita dintre județele Harghita și Bacău

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un tânăr fermier de 31 de ani a fost atacat marți, 11 iulie, de un urs, pe dealul Szellő, între comunele Frumoasa și Agăș, a anunțat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Tânărul, originar din Bacău, a declarat, într-o discuție telefonică cu președintele Consiliului Județean Harghita, că a fost atacată de urs în timp ce se afla cu oile la păscut.

Victima, care a fost mușcată de coapsa stângă, a afirmat că acest urs a fost văzut în zonă și zilele trecute și că obișnuiește să atace noaptea, dar și ziua când oile sunt scoase la pășunat.

Bărbatul atacat de urs a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, unde a primit îngrijiri și tratament de specialitate.

Președintele Consiliului Județean Harghita solicită, din nou, să fie luate măsuri, să fie debirocratizare și descentralizare, deoarece, dacă problema ursului escaladează, se va ajunge în situații nefavorabile și pentru specie: „Toți politicienii trebuie să fie atenți la oameni și la biodiversitate, în echilibru!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy