Medve támadott meg egy férfit egy dombon, Hargita és Bákó megye határán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Medve támadott meg egy 31 éves fiatal gazdát július 11-én, kedden a Szellő-hegyen, Csíkszépvíz és Ágas között – jelentette be Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A bákói származású fiatalember a Hargita Megye Tanácsának elnökével folytatott telefonbeszélgetésben azt nyilatkozta, hogy egy medve támadta meg, miközben a juhokat legeltette.

A bal combján megharapott áldozat elmondta, hogy ezt a medvét az előző napokban látták a környéken, és éjszaka is szokott támadni, de nappal is, amikor a birkák legelnek.

A medve által megtámadott férfit a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Sürgősségi Betegfelvevő Osztályára szállították, ahol szakellátásban és kezelésben részesült.

Hargita Megye Tanácsának elnöke ismét intézkedésekre, bürokrácia-mentességre és decentralizációra szólít fel, mert ha a medveprobléma kiéleződik, az a faj számára is kedvezőtlen helyzethez vezet: „Minden politikusnak oda kell figyelnie az emberre és a biológiai sokféleségre, ezek egyensúlyára!”

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy