Tânăr din Bistrița-Năsăud, autor a mai multor furturi, prins de polițiștii din Toplița

0

Articol disponibil în: Română

Profesionalism poliţienesc, la Topliţa, finalizat cu identificarea unui bistriţean de 24 de ani, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat şi tentativă la furt calificat

Cel în cauză a fost prins de poliţişti şi reţinut mai întâi pe o durată de 24 de ore, iar mai apoi arestat preventiv pentru 30 de zile

****

La data de 19 martie 2021, Poliția Municipiului Toplița a fost sesizată de o localnică despre faptul că, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa şi au sustras o tabletă şi încărcătorul aferent, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 300 de lei.

„În timpul efectuării cercetării la faţa locului, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la săvârşirea a încă trei fapte comise în acelaşi mod. În primul dintre aceste cazuri, autorii ar fi pătruns în locuinţa unei femei din municipiul Topliţa, de unde au sustras două telefoane mobile și 180 de lei, valoarea totală a prejudiciului fiind de circa 1.500 de lei.

În ceea ce priveşte celelalte două cazuri, fapta a rămas la nivel de tentativă la infracţiunea de furt calificat, întrucât autorul a pătruns în imobilele unor localnici, însă a fost surprins de gazde înainte să sustragă bunuri, motivându-şi prezenţa prin faptul că oferea spre vânzare mături, însă nu avea nicio mătură asupra sa, astfel încât de fiecare dată a fugit.

În scurt timp, ca urmare a cercetărilor şi investigațiilor operative desfăşurate, poliţiştii au identificat un bărbat de 24 de ani, din judeţul Bistrița-Năsăud, cunoscut cu activitate infracţională anterioară, asupra căruia au fost găsite o parte din bunurile sustrase.”, transmis IPJ Harghita.

Faţă de cel în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 20 martie a.c. acesta a fost prezentat în faţa instanţei de judecată, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea a câte două infracţiuni de furt calificat şi respectiv tentativă la furt calificat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy