Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Patru transporturi ilicite de material lemnos, interceptate de poliţiştii harghiteni

La data de 19 martie 2021, în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice, desfăşurată pe raza comunei Lăzarea, poliţiştii au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Remetea, în timp ce conducea pe D.N.E. 578 o autoutilitară încărcată cu peste 3 mc lemn de foc de esenţă foioase, din specia fag, având un aviz de însoţire eliberat pentru o cantitate mai mică.

În ziua următoare, 20 martie 2021, în cadrul unei acţiuni similare, desfăşurată pe raza comunei Secuieni, poliţiştii şi pădurarii au identificat 3 mureşeni cu vârsta cuprinsă între 23 şi 62 de ani, toţi din comuna Vânători, care transportau circa 3 mc de lemn de foc speciile carpen şi alun, cu tot atâtea atelaje hipo, fără documente legale de proveniență sau de transport.

„În toate cele 4 cazuri materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar transportatorii au fost sancţionaţi contravențional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă de câte 1.000 de lei.”, menționează IPJ Harghita.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *