Bilanțul activităţilor ilicite cu Pomi de Crăciun

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Rezultatele înregistrate de poliţiştii harghiteni în perioada noiembrie – decembrie 2017, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite cu Pomi de Crăciun.

pomi-de-craciun-confiscat-cluj-800x500_cÎn conformitate cu prevederile Planului comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul forestier „SCUTUL PĂDURII 2017” și ale Planului de cooperare, în perioada 15 noiembrie – 24 decembrie 2017, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost intensificate activităţile de prevenire şi combatere a cazurilor de tăiere, transport, prelucrare, procesare și comercializare ilegală a materialelor lemnoase și în special, a arboretului de rășinoase, prin extragerea exemplarelor tinere de brad și molid, pentru a fi valorificate sub forma „Pomilor de Crăciun”.
La aceste activităţi au participat specialiști de la Direcția Silvică Harghita şi Ocoalele Silvice subordonate, de la Garda Forestieră Brașov şi Ocoalele Silvice Private, iar din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita 490 de poliţişti de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Biroul Județean al Poliției T.F. Harghita, împreună cu polițiștii din cadrul celor 9 Poliții Municipale şi Orășenești şi al celor 6 Secţii de Poliţie Rurală, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita și comisari ai Gărzii de Mediu Harghita.
Astfel, în acest interval de timp, efectivele participante au verificat 98 de obiective importante, 33 de exploatări forestiere, 12 instalaţii de debitat/depozitare mase lemnoase, 13 Ocoale Silvice şi structuri subordonate acestora şi 40 de alte unităţi economice de profil.

În urma controalelor efectuate au fost constatate 48 de infracţiuni pentru care sunt cercetate 18 persoane, iar faţă de una dintre acestea au fost dispuse măsuri preventive.

Totodată, pentru sancţionarea celor 654 de contravenţii constatate, au fost aplicate tot atâtea amenzi, în cuantum total de 287.477 de lei.
În ceea ce priveşte măsurile complementare, a fost ridicat în vederea confiscării un volum total de 106,2 mc de material lemnos, în valoare de 18.670 de lei, precum şi 211 Pomi de Crăciun, în valoare de 4.680 de lei, la care se adaugă un autovehicul, 2 drujbe şi 3 topoare folosite la comiterea unor fapte ilicite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy