Bilanțul misiunilor gestionate de pompierii harghiteni (marți, 3 ianuarie 2023)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri, 3 ianuarie 2023, au fost înregistrate 9 intervenții pentru acordarea de prim ajutor, 9 persoane fiind asistate medical de către echipajele SMURD.

În afara acestor situații, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni, alături de pompierii civili din cadrul SVSU Joseni, au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească (afumătoare), în comuna Joseni, cauza fiind focul deschis în spații închise. La sosirea echipajului de intervenție,  ardea afumătoarea din lemn, incendiul fiind localizat de către SVSU Joseni. S-au luat măsuri de lichidare a incendiului și de protejare a anexelor învecinate și a lemnului de foc depozitat în imediata apropiere. A ars afumătoarea din lemn pe o suprafață de cca. 1 mp și 10 kg  slănină.

Pentru a vă bucura de toate bunătățile specifice sezonului rece, în siguranță, venim cu o serie de recomandări pentru toți cei care au afumători în gospodărie:

▪ Afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, șoproane etc. sau lângă materiale combustibile.

▪ Se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile.
▪  Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului.

▪ Curățati afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe  preparatele din carne în locurile fierbinți  sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy