A Hargita megyei katonai tűzoltók küldetéseinek mérlege (kedd, 2023 január 3)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A tegnapi napon, 2023. január 3-án 9 elsősegélynyújtást jegyeztek fel, 9 személynek nyújtottak egészségügyi segítséget a SMURD munkatársai.

Ezektől a helyzetektől eltekintve a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók a gyergyóalfalvi polgári tűzoltókkal együtt avatkoztak be Gyergyóalfalu község egyik melléképületében (füstölőben) a tűz eloltására, melynek oka nyílt tűz volt zárt térben. Amikor a beavatkozók megérkeztek, a fából készült füstölő égett, a tüzet a gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltók lokalizálták. Intézkedések történtek a tűz oltására, valamint a szomszédos melléképületek és a közvetlen közelben tárolt tűzifa megóvására. Elégett a fa füstölő kb. 1 nm-en és 10 kg szalonna.

Hogy a hideg évszakra jellemző finomságokat biztonságosan élvezhessük, egy sor ajánlással állunk elő mindazok számára, akiknek a háztartásában füstölő van:

▪ A füstölőházakat nem szabad épületek, takarmányraktárak, istállók, csűrök, vagy gyúlékony anyagok stb. közelében elhelyezni.

▪ Javasoljuk, hogy téglából és nem éghető anyagokból készüljenek.

▪ Épületek tetőterében tilos rögtönzött füstölőt használni, a kéményből néhány tégla eltávolításával.

▪ Tisztítsa meg a füstölőt, nehogy a húsételekből származó zsír forró helyre szivárogjon, vagy érintkezzen a füstképző rendszerrel.

A Hargita megyei tűzoltók továbbra is készenlétben vannak segítséget nyújtani a bajbajutott személyek részére.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy