Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Biserica din satul Atia, mistuită de un incendiu provocat de un trăsnet

Biserica romano-catolică din satul Atia, comuna Corund, a fost mistuită de flăcări în noaptea de duminică spre luni, incendiul fiind provocat de un trăsnet care a lovit acoperișul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că în incendiu a ars acoperișul bisericii, învelit cu țiglă, pe o suprafață de 500 de metri pătrați, tavanul din lemn, pe o suprafață de 300 metri pătrați, altarul cu obiecte bisericești, mobilierul destinat enoriașilor, instalația de sonorizare, mai multe covoare și materiale textile. De asemenea, s-au degradat trei clopote, cupola turnului, radiatoarele, geamurile și tencuiala interioară.

Pagubele au fost evaluate la 380.000 lei.

Pentru stingerea focului s-a intervenit cu șapte autospeciale cu apă și spumă, două de la Detașamentul Odorheiu Secuiesc al ISU și cinci de la serviciile voluntare din Corund, Praid și Ocna de Sus, precum și cu o motoscară mecanică. Intervenția a durat aproximativ cinci ore, pompierii reușind să limiteze extinderea focului la clădirile învecinate, bunurile salvate fiind evaluate la circa 500.000 lei.

Potrivit concluziilor specialiștilor, incendiul a fost provocat de un trăsnet care a lovit acoperișul bisericii.

AGERPRES
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.