Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba a participat la sfințirea steagului bisericii unitariene

O întrunire festivă a avut loc pe 18 noiembrie la biserica unitariană din Fântâna Brazilor, după care s-a sfințit steagul în curtea bisericii.

La eveniment a participat și Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, care a salutat congregația.

”Anul acesta, evenimentele festive organizate cu prilejul aniversării a 450 de ani de existență a bisericii unitariene ne-au îndemnat la unirea forțelor și optimism, și ne-au demonstrat că știm să prețuim activitatea bisericii unitariene. Sper să privim spre viitor cu aceeași încredere. În comuna Corund, la Fântâna Brazilor oamenii au încredere, se întorc unii spre alții, iar asta se vede în rezultate. O astfel de atitudine dă speranță pentru viitor. De aceea avem nevoie de învățătura bisericii, și considerăm importantă finanțare bisericilor noastre istorice. Istoria demonstrează, că disensiunea nu aduce rezultate. Dacă nu dăm crezare provocărilor, putem depăși problemele, pentru că omul maghiar nu este adversarul omului maghiar. Trebuie să ne conservăm simbolurile, și cred, că steagul sfințit astăzi va servi drept punct de reper pentru cei din zonă. Doresc succes în continuare comunității religioase, iar comunității întregi, care trăiește aici doresc să ne trăim sărbătorile și să avem încredere unul în altul!” – a spus în deschidere Borboly Csaba.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.