Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: „În calitate de raportor voi acționa la Bruxelles pentru ca prețul la energie să rămână accesibil cetățenilor”

În cadrul reuniunii din 9 septembrie de la Bruxelles, a Comisiei pentru Mediu, Schimbări climatice și Energie (ENVE), președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a fost nominalizat de comisia de specialitate pentru a fi raportor din partea PPE pe subiectul transformării societății și economiei pe principiul reducerii impactului asupra mediului.

Astfel, politicile care trebuie implementate și eforturile ce trebuie depuse pentru ca  Europa să se transforme într-o societate modernă, eficientă dar și echitabilă, vor afecta comunitățile mici, vulnerabile, în special cele din zonele rurale, așa cum sunt și cele din județul Harghita.

În contextul liberalizării prețului la energia electrică, producătorii de energie cresc prețurile și astfel furnizorii sunt obligați să impună costuri suplimentare care au impact asupra micilor consumatori, astfel prin intermediul acestui raport, voi putea acționa la Bruxelles pentru ca energia să rămână accesibilă pentru cetățeni . De asemenea trebuie avut în vedere că pentru populație costul tranziției spre o economie cu zero emisii și spre eficiență energetică sunt mari, astfel încât trebuie găsite pârghii pentru ca Uniunea Europeană să-i sprijine pe aceștia. Accesul echitabil la resurse este și mai important în contextul Covid-19”, a precizat  Borboly Csaba.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *