Borboly Csaba: prefectul de Bacău a atacat în instanță hotărârile Consiliului Local Dărmănești

0

Articol disponibil în: Română

Borboly Csaba anunță pe blogul său că prefectul de Bacău a atacat în contencios administrativ hotărârile Consiliului Local Dărmănești, pe care le califică drept ilegale.

În legătură cu disputa legată de de cimitirul din Valea Uzului, se pare că prefectul de Bacău, Valentin Ivancea a contestat autorizația de construcție cu numărul 68/2019, precum și deciziile 29/2019 și 48/2019 ale Consiliului Local, prin care Dărmăneștiul a transferat cimitirul în proprietatea domeniului public al comunei. În cazul în care Curtea Administrativă constată că deciziile în cauză sunt ilegale, aceasta le va declara invalide, astfel încât orice acțiune luată asupra acestor decizii va fi nulă.

Dacă aceste cazuri au ca rezultat o decizie finală în favoarea județului Harghita, partea vătămată – în acest caz Sânmartin – poate solicita restaurarea cimitirului militar din Valea Uzului, respectiv demolarea structurilor ilegale și ștergerea cărții funciare a cimitirului din registrul cadastral. Cele două acțiuni depuse de prefectul de Bacău sunt un pas uriaș pentru că arată o atitudine pozitivă care nu a fost caracteristică predecesorului său, Maricica Luminița Coșa, în ciuda faptului că Sânmartin și Consiliul Județean Harghita au solicitat să intervină prin mai multe petiții. Continuăm să spunem ceea ce spuneam și până acum: trebuie să respectăm legile care spun clar, că Valea Uzului aparține de Sânmartin, deciziile consiliului local din Dărmănești sunt ilegale, deci lucrările de construcție din cimitir sunt ilegale. Avem încredere în hotărârea instanței, care în sfârșit soluționează această situație dăunătoare pentru conviețuirea româno-maghiară– a spus Borboly Csaba, președintele CJ Harghita.

Argumentele acțiunii prefectului de Bacău vor fi completate de cele aduse de cei din Sânmartin. Comuna Sânmartin va solicita totodată soluționarea în același timp a disputelor similare pentru a evita apariția deciziilor contradictorii.

După cum se știe, comuna Sânmartin a înaintat o acțiune Tribunalului Bacău împotriva autorizației de construcție aprobate de hotărârea consiliului local Dărmănești (1631/110/2019), respectiv împotriva anulării acestor decizii (dosar nr. 1553/110/2019).

Pe 11 septembrie CJ Harghita a reiterat solicitarea către prefectura Bacău, de data aceasta noului prefect desemnat, atacarea în instanță a deciziilor consiliului Dărmănești.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy