Borboly Csaba: „Provocarea pentru perioada următoare este regândirea bugetului”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Sistemul instituțional al Consiliului Județean Harghita și proiectele de investiții se confruntă cu o provocare majoră, deoarece bugetul a fost conceput în așa fel încât fondurile primite din programul Anghel Saligny, ar fi putut fi folosite pentru investițiile în curs și cele nou demarate în spiritul autonomiei locale, ar fi putut duce la un an echilibrat și productiv. Acum trebuie să regândim totul, pentru că trebuie să luăm măsuri de economisire a costurilor, trebuie să anulăm toate investițiile noi pe care le aveam planificate, cu excepția construcției drumului județean 137 între Odorheiu Secuiesc și Cristuru Secuiesc. Trebuie să ne gândim la reprogramarea dezvoltărilor și a investițiilor deja în curs de execuție, unde am reușit să obținem un contract la un preț bun în trecut, motiv pentru care am dori să le putem continua”,   a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în cadrul unei ședințe extraordinare convocate pentru luni, 20 iunie.

Totodată, acesta a adăugat că și sistemul instituțional al Consiliului Județean Harghita va fi afectat de seria de măsuri de reducere a costurilor. Potrivit lui Borboly Csaba, funcționarea instituțiilor subordonate, derularea diferitelor programe, cotizațiile, și personalul vor fi afectate de aceste măsuri.

Președintele Consiliului Județean Harghita a subliniat că se va lucra pentru a putea începe în cel mai scurt timp achiziția pentru modernizarea drumului județean 137 dinte Odorheiu Secuiesc și Cristuru Secuiesc.

Județul Harghita a câștigat o finanțare de 140 de milioane de lei prin programul Anghel Saligny.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy