Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: „Toți cetățenii trebuie să-și poată rezolva problemele administrative de acasă”

  • Consiliul Județean Harghita intră în competiție la nivel național pentru obținerea de finanțare prin PNRR pentru actualizarea digitală a planului de amenajare a teritoriului județean

Luni, 16 mai, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita, în format online, caracterul de urgență fiind dat de necesitatea depunerii proiectului de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență referitor la „Actualizarea în format digital a Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Harghita”.

Valoarea proiectului este de 1,5 milioane lei, iar potrivit lui Borboly Csaba, acest proiect va sprijini gestionarea corectă a teritoriului județului Harghita în concordanță cu elementele majore intervenite în infrastructură în vederea dezvoltării comunității locale.

Totodată, în cadrul ședinței, a fost aprobată acordarea sprijinului în valoare de 50 de mii de lei Direcției Județene pentru Sport Harghita pentru cofinanțarea competiției de tenis de masă „E.T.T.U. CUP MEN” de la Odorheiu Secuiesc.

În vederea simplificării birocratice în  interacțiunea administrației publice cu cetățenii județului Harghita, a fost aprobată participarea Consiliului Județean Harghita în calitate de beneficiar la proiectul european „Servicii online pentru facilitarea interacțiunii cu cetățenii județului Harghita DIGIT-HR”, ce va avea o durată de derulare de 16 luni.

Am câștigat finanțare pentru digitalizare prin care vom dezvolta sistemele online, le vom accelera pentru a deservi cât mai bine interesul cetățenilor și a reduce birocrația.  Acesta este încă un pas în realizarea Green Deal la nivel local, și, ca un bun exemplu, vom încerca să inițiem colaborarea și cu celelalte instituții și UAT-uri din județ pentru a facilita accesul cetățenilor la servicii online. O astfel de colaborare o vom avea și cu Instituția Prefectului pentru ca cetățenii din zonele mai îndepărtate din județ să nu fie nevoiți să se deplaseze pentru obținerea sau prelungirea unor autorizații. Toată lumea trebuie să poată rezolva de acasă o parte din problemele administrative” a subliniat Borboly Csaba.

 

  • informații furnizate de Biroul de Presă al Consiliului Județean HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.