Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” , 30 de ani de existență

Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” aniversează în acest an, la data de 14 octombrie, împlinirea a 30 ani de la momentul înființării.

Evenimentul aniversar va fi marcat printr-o serie de manifestări care se vor desfășura după următorul program:

luni, 4 octombrie:

  • campania donare de sânge „Salvează o viață”, cu sprijinul Centrului Regional de Transfuzie din Miercurea Ciuc, începând cu ora 08:00;

sâmbătă, 9 octombrie, orele 12:00 – 16:00, în Parcul Central din Miercurea Ciuc:

  • expoziție de armament, tehnică de luptă și materiale specifice vânătorilor de munte;
  •  atelier interactiv de cățărare artificială și traversare cu tiroliana;

duminică, 10 octombrie, orele 12:00 – 14:00, în Parcul Central din Miercurea Ciuc:

  • spectacol artistic susținut de Muzica Militară a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”;

miercuri, 13 octombrie, începând cu ora 09:00, la Monumentul Ostașului Necunoscut din Piața Tricolorului:

  •  ștafeta Veteranilor – INVICTUS, ediția a VIII-a, pe itinerariul Miercurea Ciuc – Sf. Gheorghe;

joi, 14 octombrie, pe Platoul Central din fața Palatului Administrativ, începând cu ora 12.00:

  • ceremonie militară și religioasă dedicată aniversării a 30 ani de existență a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”;

Cu această ocazie,   personalului care a activat în cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”  este invitat să participe alături de locuitorii municipiului Miercurea Ciuc, la activitățile organizate cu acest prilej.

***
Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” a fost înfiinţată la data de 14 octombrie 1991, conform Dispoziţiei Marelui Stat Major, ca urmare a necesităţii adaptării Sistemului Naţional de Apărare la tendinţele de atunci ale fenomenului militar.
La constituire brigada avea în compunere Batalionul 24 Vânători de Munte, Batalionul 290 Vânători de Munte, Divizionul 468 Mitraliere Antiaeriene, Divizionul 385 Aruncătoare.
La 07 mai 1995, Brigăzii 61 Vânători de Munte i s-a acordat, prin Decretul prezidenţial nr. 87 din 04 mai 1995, Drapelul de luptă şi denumirea onorifică „General Virgil Bădulescu”.
De-a lungul timpului, militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte, au participat la misiuni atât pe teritoriul național, cât și în teatrele de operațiuni sub comanda NATO și O.N.U., precum și de sprijinire a autorităților locale în caz de urgențe civile.

Ceremonia se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire şi combatere a virusului SARS-CoV-2 şi a restricţiilor care se impun în această perioadă.

  • informații furnizate de Maior Emilian ZAGRAI-NEGULESCU, purtător de cuvânt al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.