Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc (rezultate)

0

Articol disponibil în: Română

Peste 425 de persoane au participat la Bursa locurilor de muncă  pentru absolvenți organizată vineri, 14 octombrie,  în Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, din care 81 sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ din acest an. 

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita, la eveniment, din 85 de angajatori contactați au participat 29,  care au oferit 223 de locuri de muncă.

Din cele 223 de locuri de muncă, 108 au fost oferite de angajatorii din Odorheiu Secuiesc. Au participat 248 de șomeri. Dintre aceștia, 37 erau absolvenți.

La Miercurea Ciuc au participat 18 angajatori care au oferit 115 locuri de muncă în 31 de ocupații. Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în domeniul industriei de prelucrare a lemnului, industrie textilă și industria de prelucrare a metalelor, dar și în comerț respectiv alimentație publică și servicii către populație.

Tot la bursa de la Miercurea-Ciuc au fost invitați 170 de șomeri indemnizați din zona Ciucului și, din ceea ce au observat reprezentanții AJOFM în timpul derulării bursei, s-a putut trage concluzia că „persoanele invitate au fost mult mai serioase în procesul de căutare a unui loc de muncă, în sensul că atitudinea lor față de angajatorii prezenți a fost mai bună decât cea de la Bursa din luna mai a acestui an, posibil ca efect al îngrijorărilor privitoare la contextul economico-social cauzat de creșterile de prețuri, în general creșterile de prețuri la energie și gaze”.

Din totalul participanților, angajatorii au selectat, pentru un interviu suplimentar sau pentru probă de lucru, 113 persoane, din care 37 de absolvenți (90 la Miercurea Ciuc și 23 la Odorheiu Secuiesc). Din numărul de absolvenți selectați pentru interviu, 33 au fost la Miercurea Ciuc.

Potrivit unui comunicat de presă emis de AJOFM Harghita, după discuția cu doi cei mai mari angajatori la Bursa de la Miercurea Ciuc, angajatori care au o nevoie cronică de forță de muncă, concluzia a fost că evenimentul a a fost peste așteptări, ținând cont de seriozitatea cu care persoanele care s-au prezentat au căutat loc de muncă, precum și numărul persoanelor care s-au interesat în acest sens la cei doi angajatori. Aceeași observație este valabilă pentru majoritatea angajatorilor prezenți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy