Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Câine aflat în pericol, plasat de polițiști într-un adăpost din Miercurea Ciuc

Luni, 10 octombrie, jurul orei 18:30, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Frumoasa, un animal ar fi fost atacat și rănit de o haită de câini.

„O echipă operativă s-a deplasat la fața locului, unde, au constatat că un câine de talie mare prezenta mai multe răni despre care există bănuiala ca ar fi survenit în urma unor mușcături de animal. De asemenea s-a efectuat verificarea în bazele de date pentru identificare proprietarului.
Întrucât exista o stare iminentă de pericol, câinele a fost plasat într-un adăpost situat în Miercurea Ciuc.”, informează IPJ Harghita.

sursa foto: IPJ Harghita

Se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor evenimentului, a identificării proprietarilor câinilor implicaţi în atac şi pentru luarea măsurilor ce se impun conform legii.

******
Polițiștii atrag, din nou, atenția tuturor proprietarilor și deținătorilor de câini despre faptul că:
ABANDONAREA și/sau ALUNGAREA unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului, constituie contravenție conform Legii nr. 205/2004 ® privind protecția animalelor și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 12,000 lei.
NERESPECTAREA obligațiilor deținătorilor de câini aparținând raselor periculoase, conform O.U.G. 55/2002 ® privind regimul de deținere al câinilor periculoși, sau agresivi, cosntituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1500 lei, respectiv de la 1500 lei la 3000 lei.
NERESPECTAREA obligației identificării câinilor prin microcipare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5000 lei la 10.000 lei conform art. 8 alin.4 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.