Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Campania „EDUCAȚIA – Singura „ARMĂ” permisă în școli”, lansată în școlile din județul Harghita

În perioada mai-iunie 2023, la nivel național se desfășoară Campania de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar,campanie implementată la nivel județean sub denumirea ”EDUCAȚIA – Singura „ARMĂ” permisă în școli”.

Polițiștii din cadrul biroului Siguranță Școlară, polițiști de proximitate și de prevenire a criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean Harghita, cu implicarea asociațiilor și comitetelor de părinți în derularea activităților, au demarat această campanie, cu scopul de a crește gradul de informare, sensibilizare și conștientizare de către elevi și cadre didactice din învățământul preuniversitar cu privire la implicațiile fenomenului de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Obiectivele principale ale campaniei sunt legate de organizarea și derularea unor activități preventive, având ca grup țintă elevii, cu privire la consecințele (fizice, psihologice, juridice etc.) asociate portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ, organizarea și derularea unor activități de informare a cadrelor didactice și a părinților elevilor sau a reprezentanților legali ai acestora, din unitățile de învățământ preuniversitar, cu privire la importanța, sesizării / semnalării faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, pregătirea anti-victimală a elevilor în vederea evitării situațiilor de risc și adoptării unor comportamente adecvate în vederea prevenirii acestora, implicarea părinților/reprezentanților legali ai elevilor și ai reprezentanților asociaților de părinți.

În acest context, la data de 10 mai 2023, de Ziua Independenței României, polițiștii de la Siguranță Școlară au sărbătorit prin muncă și s-au întâlnit cu elevii din cadrul a două unități de învățământ, din localitatea Zetea, unde au desfășurat activități de educare și informare a elevilor pe diverse teme.

Aproximativ 230 de elevi, de liceu și gimnaziu, au fost informați despre bullying, un fenomen întâlnit în școli, ce înseamnă și cum poate fi prevenit acesta, despre interdicția de a purta sau folosi obiecte periculoase în incinta unității de învățământ și nu numai, consecințele legale ale unor astfel de acțiuni, dar si despre regulile de circulație rutieră ce trebuie respectate atunci când se deplasează pe drumurile publice în calitate de pieton, biciclist sau în alt mod.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.