Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 260 mc de material lemnos fără proveniență legală, confiscați de polițiștii harghiteni

Două societăți comerciale au fost sancționate contravențional de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică al I.P.J. Harghita, în cooperare cu specialiști silvici ai Gărzii Forestiere Brașov.

Polițiștii harghiteni au confiscat peste 260 mc de material lemnos fără proveniență legală, în urma unor acțiuni de control desfășurate în colaborare cu specialiști silvici ai Gărzii Forestiere Brașov.

„La data de 8 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică al I.P.J. Harghita, în cooperare cu specialiști silvici ai Gărzii Forestiere Brașov, au descoperit o societate de profil din Praid care expediase fără proveniență legală un transport de lemn rotund în cantitate de peste 22 mc. Pentru aceasta, societatea comercială a fost sancționată cu o amendă de 5.000 de lei și a fost dispusă confiscarea valorică a întregii cantități de lemn, evaluată la aproximativ 6.000 de lei.

În data de 10 mai a.c., aceeași echipă de polițiști și specialiști silvici au descoperit că un agent economic din comuna Zetea a expediat și primit fără proveniență legală aproape 240 mc de lemn foc. Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei și a fost dispusă confiscarea fizică a întregului volum de material lemnos.”,  a informat IPJ Harghita.

Inspectoratul de Poliție al Județului Harghita continuă să desfășoare acțiuni de control pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul exploatării și comercializării materialului lemnos.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.