Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Capelele Sfânta Ana din Gheorgheni, priveliște tristă. Se impune un comportament mai civilizat

Persoanele care de 11 ani au grijă de Capelele Sf. Ana din Gheorgheni au avut parte ieri, 31 martie, de o priveliște tristă, când și-au propus să curețe zona pentru sărbătorile pascale.

Au găsit gunoi aruncat, pământ răscolit de mașini de teren și toaleta răsturnată.

 

Pe pagina de socializare a viceprimarului municipiului Gheorgheni, a fost transmis următorul mesaj:

Capelele au o istorie, strămoșii noștri nu au construit-o din întâmplare și această comunitate, care a renovat și întreținut clădirea și drumul crucii, a făcut-o cu inimă și suflet. Am găsit de multe geamurile sparte, plăcile deteriorate, împroșcate cu noroi și aruncate cu piatră. De data aceasta ne-a întâmpinat o priveliște și mai frustrantă decât în alte dăți. Îi rugăm pe toți cei care merg aici cu mașina, să ocolească zona capelei. Iar cei care merg la picnic ar trebui să adune gunoiul. Facem apel la rezidenți să aibă grijă de locul respectiv, să păstreze zona curată, pentru că acesta este un loc al nostru – al familiei noastre, al copiilor noștri, al viitorului! Aș dori sa atrag atentia tuturor celor care vizitează capele de data aceasta să se comporte mai civilizat și să aibă grijă de acest loc special! 

***

Cele două capele, maghiară și armeană, sunt la 1087 de metri altitudine, iar în fața celei catolice stă scris “Construită de cei 700 de locuitori ai comunei Gheorgheni, rămași în viață după epidemiile de ciumă din anii domnului 1633, 1646, 1677 ca veșnică pomenire”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.