Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Declarația privind susținerea protecției minorităților europene, adoptată de Consiliul Județean Harghita

  • Consiliul Județean Harghita a adoptat declarația comună a autorităților locale din județele Harghita, Covasna și Mureș privind repunerea pe ordinea de zi a inițiativei Minority SafePack

Declarația privind susținerea protecției minorităților europene a fost adoptată de Consiliul Județean Harghita, în ședința ordinară din 31 martie, în urma prezentării acesteia de către Borboly Csaba, președintele consiliului județean.

În documentul semnat de conducătorii autorităților locale, la data de 17 martie 2021,  aceștia, își reafirmă poziția cu privire la problema minorităților europene, protestând împotriva deciziei Comisiei Europene din data de 15 ianuarie 2021, de a nu iniția un act legislativ suplimentar, pe baza propunerilor înaintate prin inițiativa cetățenească Minority SafePack.

Semnatarii acestei declarații au solicitat Parlamentului European și Comitetului Regiunilor să includă din nou pe ordinea de zi problema protecției minorităților europene și să o sprijine în fața Comisiei Europene.

De asemenea, s-a solicitat Comisiei Europene să sprijine inițiativa cetățenească europeană intitulată “Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor şi durabilitatea culturilor regionale” în conformitate cu principiile bunei guvernări şi a valorilor fundamentale europene.

Legislația la nivel european este  necesară pentru a proteja drepturile minorităților. Nu este vorba doar despre minoritățile naționale maghiare, ci, despre orice minoritate națională din Europa, inclusiv românii. În acest sens, solicit consiliului să sprijine declarația comună„, a afirmat Borboly Csaba.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *