Care este cel mai simplu mod de a crea un website pentru afaceri mici?

0

Articol disponibil în: Română

 

În prezent este mai ușor ca niciodată să vă creați propriul website daca detineti o  afacere mica, însă dacă nu este ceva ce ați mai făcut înainte s-ar putea să vi se pară intimidant.

În acest articol vom analiza trei opțiuni importante pentru crearea unui website pentru afaceri mici și cât de ușoară (sau dificilă) este fiecare metodă în parte.

 

Metoda cea mai grea: Crearea unui website de la zero

Puteți să vă creați singur websitul dvs. unic și distinctiv dacă aveti cunostinte de programare web și cunoasteti fundamentele dezvoltarii unui site web. În caz contrar, vă recomandăm să treceți la metoda 2 sau 3 sau sa contactați un dezvoltator web.

Puteţi învăţa să vă construiţi propriul website de la zero fără a deţine un buget alocat în acest sens, însă trebuie să fiţi realişti cu privire la ceea ce puteţi obţine şi la cât de repede puteţi obţine.

Programatorii web petrec ani întregi învăţând acest „skill”, aşa că nu asteptati sa puteti construi un site web complex având doar câteva săptămâni de cursuri online sau citind documentatii. Însă cu perseverenţă nu există niciun motiv pentru care să nu puteţi învăţa să construiţi site-uri web.

Va fi necesar să învăţaţi limbaje de programare şi instrumente de bază precum HTML, CSS, managementul bazei de date, FTP, etc. Apoi va trebui să planificaţi şi să vă proiectaţi websitul; să transferati designul in format web folosind HTML şi CSS, să îl faceţi dinamic, iar apoi să încărcaţi toate fişierele sursă pe serverul web.

Cu toate acestea, dacă aveţi nevoie rapid de un website, mic şi simplu, aceasta nu este cea mai bună opţiune.

 

Metoda mai ușoară: Crearea unui website pentru o afacere mica cu WordPress

Chiar dacă nu ați auzit niciodată de el, cu siguranta ati vizitat numeroase websituri construite cu WordPress.

WordPress este un sistem de management al conținutului (CMS) care permite crearea unui website relativ rapid și ușor.

Dacă utilizați WordPress nu trebuie să aveți cunoștințe avansate de programare și veți putea schimba aspectul websitului și adăuga conținut nou cu doar câteva click-uri.

Chiar dacă nu aveți cunoștințe tehnice, puteți avea pe WordPress un website funcțional în doar câteva ore.

WordPress vă permite să adăugați funcționalități suplimentare cu ajutorul pluginurilor. Deși este relativ ușor să utilizați WordPress, este o platformă cu funcții avansate care necesită unele abilități tehnice. Chiar daca puteti utiliza șabloane grafice preexistente pentru a stabili aspectul websitului dvs. WordPress, ați putea crea de la zero propriul dvs. aspect personalizat. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de cunostinte de programare si design web.

WordPress este o alegere excelentă dacă sunteți confortabil cu curba de învățare destul de blândă necesară pentru a face un funcțional un site de bază iar dacă doriți să vă dezvoltați abilitățile, puteți aborda întotdeauna aspectele mai avansate.

Serviciile de găzduire web oferă de obicei un program de instalare rapidă pentru instalarea WordPress și a altor platforme comune. Este posibil de asemenea să reduceţi cantitatea de cunoştinţe tehnice necesare pentru crearea şi întreţinerea unui website WordPress prin optarea pentru un pachet special de gazduire web optimizata pentru WordPress, precum cel oferit de HostX. Dacă optaţi pentru un asemenea pachet, actualizările WordPress vor fi făcute de catre o echipa specializata, fără ca dvs. să vă mai faceţi griji pentru ele.

 

Metoda cea mai ușoară: Crearea unui website utilizând un website builder (constructor de websituri)

Doriți să vă construiți un website într-o oră? Atunci un website builder este metoda potrivită pentru dvs.

Indiferent că vă doriți un website de prezentare, un magazin online complet funcțional sau ceva între cele două, un website builder vă poate oferi.

Puteți crea un website pentru afaceri mici utilizând unul dintre șabloanele de înaltă calitate pe care să îl modificați astfel încât să se potrivească nevoilor dvs., cu ajutorul editorului de tip drag-and-drop.

Aveți la dispoziție o mulțime de caracteristici precum integrarea rețelelor de socializare, rezervări online sau plăți online.

În general, majoritatea serviciilor de gazduire web includ un website builder integrat in abonamentele oferite.

În plus, există o serie întreagă de instrumente de marketing integrate care acoperă domenii precum optimizarea motoarelor de căutare, social media și e-mail.

 

Dacă doriți să creați rapid și ușor un website pentru afaceri mici este important să alegeți varianta potrivită pentru dvs. Dacă dețineți cunoștințe de programare minimale atunci probabil veti putea să vă construiți websitul de la zero. Însă dacă nu sunteți o persoana tehnica puteți opta pentru construirea websitului cu WordPress sau mai simplu, cu un website builder.

Înainte de a vă angaja la construirea websitului dvs., primul lucru care ar trebui clarificat este intenția dvs. Ceea ce doriți de la website să fie sau să realizeze poate juca un rol semnificativ în proiectarea și dezvoltarea sa.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy