Caz recent de tentativă de înșelăciune în Miercurea-Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII – SIGURANȚA ÎN MEDIUL ONLINE
Astăzi, 21 mai, în cadrul manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, cu tema „Siguranța în mediul online”, polițiștii din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Harghita lansează Campania de Prevenire a Înșelăciunilor prin Investiții Online.
Scopul campaniei este de a informa și educa publicul cu privire la măsurile de siguranță necesare pentru a preveni fraudele online.

Recomandările principale includ:

Protejarea datelor personale și financiare: Nu divulgați informații sensibile necunoscuților.
Verificarea platformelor de investiții: Asigurați-vă că acestea sunt legitime și de încredere.
Evitarea instalării aplicațiilor de control la distanță: Acestea pot fi utilizate pentru a fura date.
Investiții doar prin intermediul ofertelor de încredere: Evitați ofertele prea bune pentru a fi adevărate.
Prudență cu link-urile din rețelele sociale: Acestea pot conține programe malware sau încercări de phishing.

Un caz recent investigat de I.P.J. Harghita implică o doamnă din Miercurea-Ciuc, care a fost victima unei tentative de înșelătorie printr-o platformă de investiții online. Aceasta a relatat că, după ce s-a înscris pe o platformă ce promitea dividende pentru o investiție minimă de 1200 lei, a fost hărțuită telefonic de persoane care îi cereau datele de identificare, în ciuda refuzului ei. Polițiștii i-au recomandat să nu mai răspundă la apeluri și să raporteze incidentul în scris.

Platforma Sigurantaonline.ro
Pentru a sprijini educația și prevenirea fraudelor online, platforma Sigurantaonline.ro oferă cursuri e-learning gratuite, destinate elevilor (cu vârste între 10 și 14 ani), profesorilor, părinților și tuturor persoanelor interesate. Aceste cursuri oferă instrumentele necesare pentru o mai bună înțelegere și gestionare a riscurilor din mediul online.

Cursurile pot fi accesate completând formularul de înscriere disponibil la https://formare.elearning.ro sau direct pe site-ul www.sigurantaonline.ro. Acestea sunt disponibile până pe 21 iunie 2024 pe platforma CofeeLMS, dezvoltată de Ascendia, și create în Livresq, editorul de cursuri e-learning și lecții interactive.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy