Friss csalási kísérlet Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A bűnmegelőzés hete- biztonság az online környezetben

Ma, május 21-én, „A bűnmegelőzés hete” kampány során, melynek témája a „Biztonság az online környezetben”, a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnelemző és -megelőzési osztályának rendőrei kampányt indítanak az online befektetéseken keresztül történő csalások megelőzésére.
A kampány célja a lakosság tájékoztatása és felvilágosítása az online csalások megelőzéséhez szükséges biztonsági intézkedésekről.

A legfontosabb ajánlások a következők:

Személyes és pénzügyi adatok védelme: Ne adjon ki bizalmas információkat idegeneknek.
Befektetési platformok ellenőrzése: Győződjön meg arról, hogy legitimek és megbízhatóak.
Kerülje a távkezelésű alkalmazások telepítését: ezek felhasználhatók adatok ellopására.

Csak megbízható ajánlatok révén fektessen be: Kerülje az olyan ajánlatokat, amelyek túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek.
Legyen óvatos a közösségi média linkjeivel: rosszindulatú programokat vagy adathalász kísérleteket tartalmazhatnak.

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság által nemrégiben vizsgált eset egy csíkszeredai hölgyet érint, aki egy online befektetési platformon keresztül elkövetett csalási kísérlet áldozata lett. A hölgy arról számolt be, hogy miután regisztrált egy olyan platformra, amely osztalékot ígért egy minimális 1200 lejes befektetésért, telefonon zaklatták, és a személyazonosító adatait kérték tőle, annak ellenére, hogy ő ezt megtagadta. A rendőrség azt tanácsolta neki, hogy ne fogadjon több hívást, és írásban jelentse az esetet.

Sigurantaonline.ro platform

Az oktatás támogatása és az online csalások megelőzése érdekében a Sigurantaonline.ro platform ingyenes e-learning tanfolyamokat kínál a diákoknak (10-14 éves korosztály), tanároknak, szülőknek és minden érdeklődőnek. Ezek a tanfolyamok eszközöket nyújtanak az online kockázatok jobb megértéséhez és kezeléséhez.

A tanfolyamokhoz a https://formare.elearning.ro oldalon elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével vagy közvetlenül a www.sigurantaonline.ro oldalon lehet hozzáférni. A tanfolyamok 2024. június 21-ig elérhetők az Ascendia által kifejlesztett CofeeLMS platformon, amelyet az e-learning tanfolyamok és interaktív leckék kiadója, a Livresq hozott létre.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy