Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cea mai mare suprafaţă de pajişti din România se află în județul Harghita

Judeţul Harghita dispune de cea mai mare suprafaţă de pajişti din România, de 300.000 de hectare, autorităţile locale şi judeţene aflându-se în faza de finalizare a amenajamentelor pastorale, informează radiomures.ro

Acestea au rolul de a menţine biodiversitatea, dar şi de a creşte productivitatea şi capacitatea de regenerare a plantelor.

Directorul Direcţiei Agricole Harghita, Torok Jeno, a declarat astăzi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că potrivit datelor statistice din 2017, 154.000 de hectare sunt păşuni şi aporoape 166.000 de hectare o reprezintă fâneţele, ceea ce îl situează pe primul loc pe ţară la acest capitol.

Torok Jeno şi-a exprimat speranţa că până la mijlocul lunii martie se va finaliza în tot judeţul realizarea amenajamentelor pastorale, astfel încât să se prevină crearea unor situaţii neplăcute la elaborarea de către Consiliile Locale a fişelor tehnice necesare pentru depunerea la APIA a cererilor pentru subvenţii.

Potrivit șefului Direcției Agricole Harghita, România ocupă locul cinci la nivel european din acest punct de vedere, pajiştile reprezentând 33 la sută din suprafaţa agricolă a ţării.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.