Cerbi filmați în Parcul Național Călimani, făcându-și drum prin stratul gros de zăpadă

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Trei cerbi frumoși înfruntă cu greu stratul gros de zăpadă dintr-o pădure din Parcul Național Călimani. Imaginile interesante au fost filmate de specialistul Cristin Cireș, în cadrul acțiunilor de monitorizare pe raza parcului.

Fauna din parc este permanent monitorizată de specialiștii Romsilva.

Cerbul este un animal erbivor, adaptat zonelor montane cu păduri întinse, unde găsește condiții de hrană și adăpost, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.

Coarnele le ”leapădă” la începutul primăverii și le cresc la loc vara și toamna, până în perioada boncănitului, când cerbii se luptă între ei pentru supremația cârdurilor de ciute.

Calimani National Park, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor SuceavaMureșBistrița – Năsăud și #Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.

Credit video: Cristin Cireș, Parcul Național Călimani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy