Consiliul Județean Harghita pierde fonduri europene și anul acesta din cauza absenței antreprenorilor locali

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul Județean Harghita se străduiește de ani de zile să achiziționeze servicii pentru copii într-un program școlar, la care pot aplica antreprenori locali din domeniul prelucrării laptelui sau al creșterii animalelor. Programul este finanțat de un fond guvernamental și de un fond agricol european, și are ca scop familiarizarea copiilor școlari cu activitățile agricole prin vizitarea fabricilor de prelucrare a laptelui și fermelor de animale.

La concursul de proiecte anunțat pentru nouă regiuni mici (loturi) nu s-a reușit anunțarea niciunui câștigător. Csaba Borboly, președintele CJ Hargita și-a exprimat regretul că un astfel de proiect, finanțat din surse externe, eșuează anual.

Programele noastre Micul grădinar și Fermierul model se extind de la an la an și devin din ce în ce mai populare. De aici reiese că interesul față de agricultură este mare inclusiv în rândul elevilor. Acest program ar completa foarte bine inițiativele noastre mai sus amintite, cu atât mai mult, cu cât pot fi atrase fonduri europene pentru finanțarea lor. Copii sunt privați de o mare șansă, dacă în viitor nu găsim o soluție comună cu producătorii și crescătorii de animale , a subliniat Csaba Borboly, adăugând că așteaptă observațiile producătorilor, fermierilor și furnizorilor în legătură cu modificarea concursului de proiecte, astfel încât programul să fie pus în practică cu folos pentru toată lumea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy