Cetăţean din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, depistat cu şedere ilegală în Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Polițiștii de imigrări din Harghita, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita au desfășurat, ieri, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale. Un bărbat din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost depistat cu ședere ilegală. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 lei, fiind emisă și decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre.

La data de 2 octombrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Harghita, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita au desfășurat, în municipiul Miercurea Ciuc, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a străinilor.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat un bărbat de 33 de ani, din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

Din verificări a reieșit că persoana în cauză a intrat legal în România, în scop de vizită, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele bărbatului decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”, informat IPJ Harghita.

De asemenea, față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu actul normativ menționat anterior.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy