Scene incredibile în Harghita! Șoferul unui microbuz şcolar a condus beat și a provocat un accident

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Polițiști harghiteni au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat care a condus beat un microbuz școlar și a provocat un accident cu pagube materiale.

La data de 2 octombrie 2023, în jurul orei 13:15, un bărbat de 41 de ani, din localitatea Dârjiu, in timp ce conducea un microbuz școlar, în care se aflau 7 elevi și două cadre didactice, a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla parcat în fața unui imobil.
Din eveniment au rezultat doar pagube materiale, fiind avariate cele două vehicule implicate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest fiind înregistrată o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
A fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.
”, a informat IPJ Harghita.

Este de menționat ca în cadrul activităților preventive desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Harghita pentru menținerea unui climat optim pe linie de siguranță scolară, au avut loc instruiri ale persoanelor cu drept de conducere a mijloacelor auto de transport școlar pentru adoptarea unei conduite optime, prin respectarea tuturor normelor de circulație rutieră, atunci când se afla în trafic. Dealtfel și persoana sus-menționată , aflată la volan, a fost instruită în acest sens de către polițiști.
În acest context, pentru prevenirea producerii de evenimente similare, la nivelul Inspectoratului de Politie Județean Harghita se va proceda la continuarea activităților de instruire, cu caracter preventiv, urmând a fi organizate și acțiuni punctuale de depistare de astfel de cazuri și de sancționare a persoanelor vinovate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy