Chestionar adresat populației române din județul Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Printr-un studiu aflat în curs de pregătire, Consiliul Județean Harghita dorește să afle opinia locuitorilor de naționalitate română despre relațiile dintre populația română și cea maghiară din județul Harghita. Instituția a mai făcut o cercetare în acest sens în 2013, iar de atunci se dorește o actualizare a datelor culese atunci. Președintele consiliului județean, Borboly Csaba s-a adresat primarilor din zona de nord a județului cerând sprijinul acestora de a populariza chestionarul online (https://goo.gl/XGgQS2) care este dedicat exclusiv populației române a județului. Pe lângă chestionarul online echipa de la consiliul județean face sondaj și telefonic, folosind o bază de date proprie.

Borboly Csaba consideră că relațiile româno-maghiare reprezintă o temă mereu prezentă în mass-media și în discursul politic, iar Consiliul Județean Harghita dorește ca toți locuitorii județului Harghita să trăiască în armonie. „Acesta este motivul pentru care suntem interesați să aflăm opinia locuitorilor de naționalitate română despre relațiile dintre populația română și cea maghiară din județul Harghita. Luni, 29 februarie va avea loc ședința ordinară a consiliului județean, pentru aceea ocazie pregătim studiul. Îi rog pe locuitorii care sunt vizați de acest chestionar să răspundă la întrebări online sau la telefon, dacă sunt apelați de colegii mei”, solicită președintele consiliului județean și pe această cale.

Miercurea-Ciuc, 24 februarie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy