Cinci accidente rutiere petrecute în weekend: un mort și mai mulți răniți

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Cel mai grav eveniment petrecut în judeţul Harghita, în timpul ultimului sfârșit de săptămână, este un accident mortal, produs pe raza comunei Lueta.

Retrospectiva rutieră include încă 4 accidente rutiere, un conducător auto aflat sub influenţa alcoolului şi unul turmentat şi fără permis.

În perioada 29 noiembrie – 02 decembrie 2018, în traficul rutier de pe raza judeţului Harghita au fost înregistrate 5 accidente de circulaţie şi au fost identificaţi doi conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, unul dintre aceştia şi fără permis, astfel:

 

La data de 29.11.2018, în jurul orei 12:55, I.D. de 33 de ani, din municipiul Odorheiu Secuiesc, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 134/C, pe raza satului Sâncrai spre localitatea sa de domiciliu, l-a accidentat pe T.T. de 11 ani, din comuna Dealu, care s-a angajat neregulamentar în traversare, în fugă şi fără să se asigure.

 

În seara aceleiaşi zile, în jurul orei 20:10, V.I. de 41 de ani, din municipiul Miercurea Ciuc, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Frăției din localitate, a accidentat-o pe concetăţeana sa B.J. de 39 de ani, care s-a angajat în traversare în fugă, pe o trecere pentru pietoni.

 

La data de 30.11.2018, în jurul orei 23:00, H.A. de 28 de ani, din comuna Secuieni, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 13/C, fără permis de conducere şi având 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În prima zi a lunii decembrie a.c., în jurul orei 16:50, K.M. de 36 de ani, din oraşul Vlăhiţa, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe D.J. 132, între localitatea sa de domiciliu şi comuna Lueta, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul şi a intrat în şanţul din partea stângă a drumului, iar în urma impactului a decedat.

 

În aceeaşi seară, în jurul orei 21:50, F.G. de 35 de ani, din comuna Porumbeni, în timp ce se deplasa cu o căruță pe D.J. 137, pe direcţia Cristuru Secuiesc – Odorheiu Secuiesc, având 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, a trecut pe contrasens și a lovit un autoturism, situaţie în care căruțașul a suferit leziuni traumatice uşoare.

 

La data de 02.12.2018, în jurul orei 11:40, M.H. de 38 de ani, din comuna Lueta, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 29, pe raza localităţii sale de domiciliu, având 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În după-amiaza aceleiaşi zile, în jurul orei 16:50, R.J. de 30 de ani, din comuna Suseni, în timp ce conducea un autoturism pe strada Carpaţi din municipiul Gheorgheni, la intersecţia cu străzile Piaţa Libertăţii şi Kossuth Lajos l-a acroşat pe M.N. de 16 ani, din localitate, care se deplasa cu o bicicletă, accidentându-l uşor.

 

În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor descrise pentru care, la finalizarea cercetărilor, vor fi propuse soluţii legale, prin Parchetele de pe lângă Judecătoriile competente.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy