Primăria orașului Borsec anunță că cinci urşi au fost relocaţi în ultima perioadă

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultima vreme s-a observat un număr tot mai mare de urși în zona administrativă a orașului Borsec. Animalele sălbatice au putut fi observate în Poiana Zânelor și în zona pârtiei de schi, iar ocazional apăreau și în centrul orașului. Autoritățile sunt conștienți de gravitatea situației și folosesc toate mijloacele legale pentru a controla fenomenul.

„Pentru combaterea acestui fenomen am luat măsurile prevăzute în H.G. 81/2021, adoptată de Guvernul României anul trecut: am înființat echipa de intervenție, am semnat contract cu o asociație de vânătoare și cu un medic veterinar. În același timp, primăria a achiziționat o armă de tranchilizat urşi, iar Romaqua Group a sprijinit eforturile noastre prin donația a două capcane și a unei cuști de transport. Dorim să subliniem faptul că este foarte importantă pentru noi protecția vieții umane și al proprietăților publice și private. Depunem toate eforturile posibile ca și turiștii care vizitează orașul Borsec să se simtă în siguranță. În acest scop, avem echipaje de la Jandarmerie care patrulează permanent.”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria orașului Borsec.

În comunicatului de presă se mai menționează că, în ultimele săptămâni, s-a reușit relocarea a cinci exemplare de urși.

Dorim să asigurăm pe toată lumea că Borsecul rămâne o locaţie sigură şi că turiştii noştri se pot bucura în linişte şi în deplină siguranţă de facilităţile noastre.” , se mai menționează în comunicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy